Somerset 2 (ULF)

Private House, Somerset

The new build house is located on a north facing valley on the outskirts of Bath. We worked closely with Seth Stein Architects to create a seamless transition between inside and outside spaces.

On the north of the building are two floating terraces which overlook a sculpted meadow landscape.

Around and within the building are a number of courtyard gardens that emphasise the strong relationships with the inside spaces and overall flow of the house.

The top courtyard is in fact a roof garden. This flower garden has been carefully designed to flourish on 300mm of low weight growing medium.

The central courtyard has been designed as an extension to the kitchen with simple veil planting and tranquil water feature.

Client: Private   Status: 2011 – 2014 (completed)

ULF_seasonalspine_concept
ULF_masterplan

.

ULF_sketch_entrance

Entrance garden

ULF_sketch_swimmingpool

Swimming pool terrace

ULF_sketch_northmeadows

North meadows