Soar Works

SOAR Works, Sheffield

We have integrated Architecture00’s new community hub into a tight urban site in the Parson’s Cross area of Sheffield. The building contains light industrial units, artists’ studios, meeting rooms and public spaces and aims to help stimulate regeneration in the area.

The design provides a naturalistic softness and gentleness to an urban area.  Boundary treatments were key, so we designed a sustainable urban drainage system (SUDS), which feeds boundary swales and a living willow fence.

A sense of identity is achieved at the entrance by native plant species chosen to work with the different colours of the building shutters both in summer and winter.
For the entrance courtyard we have designed 5 benches, under planting them with low growing shade tolerant plants.

Client: SOAR Enterprise Ltd   Status: 2008 – 2010 (completion)   Awards: RIBA North East. RISA

KNU_Soarworks_300x500